October 4, 2013 1

En al de rest is parking (3)

By in Gedaan

Dus. Ik kreeg een e-mail van een zekere Kenny met de vraag of ik iets wilde schrijven over De Grote Verkeersquiz. Een online wedstrijd die weggebruikers op een speelse en interactieve manier aanzet tot verkeersveiliger gedrag, schreef Kenny. Omdat ik moeilijk nee kan zeggen tegen mensen die Kenny heten, en kei hard pro verkeersveiligheid ben, zei ik: Ik ken niemand die dat liever gaat doen dan ik, Kenny! (Ik maak ook graag tekstomeletten met de naam Kenny. En Benny. En Conny.)

Bon. Ik doe die verkeerstest dus, en wat blijkt? Ik ben niet geslaagd. Om niet te zeggen dat ik dik gebuisd ben. Maar echt dik. Vermorzeld, quoi. Dat heeft er veel mee te maken dat ik als een bomma rijd, vooral sinds ik mijn auto tegen een vangrail op de Antwerpse Ring heb geparkeerd – het regende, er lag olie op het wegdek, ik begon te slippen en ik kon niet meer tegensturen. Het vervolg leest u hier en hier. Amusement verzekerd.

Soit. Ik geef ook iedereen voorrang. Ik vind dat zelf een van mijn betere karaktertrekken, maar ik merk dat mensen die wel eens met mij meerijden daar anders over denken. ‘Jij hebt vast nog niet van karma gehoord,’ zeg ik dan vrolijk als er weer eentje met zijn ogen zit te rollen.

Parkeren kan ik wél. Echt waar. Achteruit en al. Liefst zou ik parkeren als een volleerde kermisdel die haar botsauto in de richting van haar lief-voor-één-avond manoeuvreert, maar ik heb helaas een auto met een dak. Of beter: mijn lief heeft een auto met een dak. Ik heb geen auto. Maar als ik een auto had, en die had geen dak, zou ik mij vast en zeker rechtopstaand tegen de zetel drukken en zo achteruit parkeren.

Vooruit parkeren, dat is een ander paar mouwen. Gisteren reed ik de ondergrondse parking van de Delhaize op ‘t Zuid in en brak het zweet mij uit. Het stond daar vol sufs. Nu durf ik zelf al eens buiten de lijntjes te kleuren in een ondergrondse parking, maar zo’n suf maakt het wel heel bont, dat palmt zonder gêne minstens anderhalve parkeerplaats in. Na drie keer rondrijden op de parking en ook eens op de -2 te gaan zien, ben ik dan maar naar de Colruyt gereden.

In ieder geval. U wil natuurlijk dat ik stop met zeveren en eindelijk mijn score zeg. Wel, ik had 8/20. Poeh. Uw voorrang afgeven, dat wordt niet meer gewaardeerd tegenwoordig. Ondankbare honden.

 

 

 

Tags: , , , , ,

One Response to “En al de rest is parking (3)”

 1. patrick says:

  Beste commentator

  Aangezien ik met een zekere trots best wereldvreemd ben weet ik niet wat sufs en hipsters zijn. Goesting om me wat voor te lichten ?

  met vriendelijke groet

  Patrick

  PS : ga met uw moeder zo’n moeder-dochter fotoreportage doen in de flair dan is ze wat minder jaloers als ge in gva staat :-) .

Leave a Reply