September 6, 2013 8

The owls are not what they seem

By in Gedacht, Genomineerd, Gezien

Vrienden! Vijanden! Rare snuiter die ‘kotsende meisjes’ googelde en zo op mijn blog terechtkwam! Ik had mij voorgenomen om het vandaag eens uitgebreid met de dames onder u te hebben over handtassen in het Openluchttheater en hoe die net als dodelijke wapens van een concertterrein geweerd zouden moeten worden. De aanleiding daarvoor is dat ik gisteren in het Rivierenhof, tijdens een overigens piekfijn optreden van CHIC door zoveel exemplaren tegelijk bij elkaar ben gemept, dat ik tijdelijk een samenzwering vermoedde. Gelukkig bleken het gewoon dansende vrouwen met grote handtassen te zijn, handtassen die op onbewaakte momenten loopings maakten rond enthousiaste armen die in de lucht gingen, en alzo recht in de smoel of het middenrif belandden van achteloze concertgangers, waaronder uw dienaar.

MAAR!

Dat alles is voor een volgende keer, want ik heb heuglijk nieuws te melden! Ik kreeg vanochtend te horen dat mijn boek Verloren Maandag genomineerd werd voor de Bronzen Uil, de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman van 2013. U leest er hier alles over.

EN!

Naast de officiële juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Wie stemt maakt kans op een boekenpakket met alle boeken van de negen genomineerden. Een uitgelezen kans om uw ongezouten mening te geven over mijn boek zonder dat u er ook maar één eurocent aan moet uitgeven. Stemmen duurt slechts een paar seconden en kan hier.

O JA!

Ook nog snel even meegeven dat ik op zondag 29 september te vinden ben op het Eilandfestival, een gloednieuw kunstenfestival dat onder andere plaatsvindt in het Felixpakhuis. Dat is hier te doen. Ik word er samen met Roderik Six, Griet Op de Beeck en Dimitri Casteleyn geïnterviewd door Annelies Van Herck. Die van het Journaal! Zelfs als literatuur je geen fluit interesseert, is het toch een bezoekje waard, als is het maar om met eigen ogen te zien hoe een gezonde vrouw van pakweg vijfendertig met een gemiddelde huidskleur in minder dan vier seconden roder dan een tomaat kan worden nadat haar een micro onder de neus wordt geduwd. Maar ja: le freak, c’est chic.

Tags: , , , , , , ,

8 Responses to “The owls are not what they seem”

 1. pe says:

  Proficiat met je nominatie!

 2. sepp says:

  Omdat je het een leuk woord vindt: FAK, die nominatie voor de Bronzen Uil verdorie!

 3. De commentator says:

  Dank je Pe, ook voor de nominatie op jouw blog, overigens!

 4. De commentator says:

  Merci! Het wordt ook tijd voor een comeback van het woord ‘dep’ vind ik.

 5. Marieke says:

  en terecht! (van de prijs, sjakossen geen last van)

 6. Stephanie says:

  Vraag bij gelegenheid eens aan die-van-het-journaal welke shampoo ze gebruikt?

 7. Sofie says:

  hoi, ik ga zeker stemmen en heb je boek ook vermeld op mijn bescheiden blog inclusief recepten ;-) Succes!

 8. De commentator says:

  Bedankt! Ik ga in ruil die salsa verde eens maken en serveren, ziet er heerlijk uit!

Leave a Reply