June 19, 2013 7

Al de rest is parking

By in Gehoord, Gezien

Een tijdje geleden stond er een parkeerverbodbord (wow, zou een gaaf Scrabble-woord zijn) voor mijn deur waarop in koeien van letters stond dat er niet geparkeerd mocht worden. Dat bord stond er omdat ik het er eigenhandig had gezet. Niet omdat ik dat schoon vind, zo’n bord voor de deur, wel omdat er verbouwd ging worden ten huize Commentaar. Man, man, man. Ik denk niet dat er een parkeerbord in de wereld bestaat dat zo vaak genegeerd is als mijn bord. Ik kreeg bijna compassie met mijn bord. Er is meer voor mijn deur geparkeerd tijdens mijn verbouwingen dan ervoor en erna. Het leek wel of chauffeurs dachten: ‘All right gasten, een parkeerverbod, hier is’t te doen!’ En dan hun auto parkeerden. Voor mijn deur.

Sommige bestuurders schreven heel galant hun telefoonnummer op een briefje, en legden dat op hun dashboard. Ik heb er eens eentje gebeld die tien minuten later straalbezopen uit het café aan de overkant kwam. Ik denk dat hij wel vier parkeerborden zag en ik heb toen zeker drie seconden geworsteld met een moreel dilemma, tot ik het koud kreeg en naar binnen ben gegaan. En er was die keer dat ik bijna slaag kreeg van een griet die niet één, maar twéé Vuitton-sacochen aan haar armen had bungelen, eentje aan elke arm. Ik had haar eerst via de flikken laten opsporen en bellen, maar ze nam niet op. Dus moest er getakeld worden. Ze waren net haar Mini Cooper aan het takelen toen ze kwam aangewandeld. Toen ze zag wat er gebeurde begon zo hard te lopen dat die twee sacochen salto’s maakten aan haar armen en ze bijna zichzelf een mep verkocht. Koddig om te zien wel. Ze vond dat het allemaal mijn schuld was, bord of geen bord en ik kreeg echt schrik van haar sacochen. Maar de allerbeste was ongetwijfeld die keer dat ik net uit het raam keek en een man zijn auto zag afsluiten, waarop ik het raam opende en hem riep, want ik wachtte op de schrijnwerker en ik had die plaats écht écht écht nodig. Dat ging zo:

IK: Meneer, u mag hier niet staan.

HIJ: (Kijkt ongeïnteresseerd naar het bord) Zeg. Had u dat niet kunnen zeggen vóór ik een parkeerticket betaalde?

IK: Had u niet kunnen lezen wat er op dat bord staat voor u hier parkeerde?

HIJ: Ja, hallo. Het staat hier vol borden. En daarbij, u ziet mij toch naar de betaalautomaat lopen? U had toch kunnen roepen?

IK: Ik heb u niet naar de automaat zien lopen. Ik heb u hier ook niet zien parkeren. Ik heb wel wat beters te doen dan de hele dag uit het raam te hangen en tegen mensen te roepen dat ze hier niet mogen parkeren, TERWIJL ER EEN BORD STAAT WAAR DAT DUIDELIJK OP STAAT.

HIJ: U hangt nu toch uit het raam?

IK: (gepikeerd en betrapt) Ik keek toevallig uit het raam en zag u net uw ticket in uw wagen leggen. U heeft dus geluk. Als ik niet toevallig uit het raam had gekeken, had ik u niet tijdig kunnen roepen en zou ik zo meteen de takeldienst moeten bellen. Dat zou u stukken meer kosten dan een parkeerticket.

HIJ: Volgens mij heeft u mij wél naar de automaat zien lopen.

IK: Kunnen we even bij de essentie blijven? U mag hier niet staan. En de schrijnwerker kan hier elk moment arriveren met zijn camionette.

HIJ: (wijst naar de auto voor de zijne) En die auto dan? Die mag hier toch ook niet staan?

IK: Dat klopt. Die mag daar ook niet staan.

HIJ: Dan kan ik mijn wagen toch ook laten staan? Want zelfs als ik mijn wagen nu verzet, dan heeft die zogezegde camionette van u nog altijd niet genoeg plaats.

IK: Daarom heb ik een half uur geleden naar de politie gebeld. Ik hing namelijk nét niet uit het raam toen die auto hier geparkeerd werd. Anders had ik de eigenaar zeker een halt toegeroepen.

HIJ: (zucht) ‘t is al goed, ik zal m’n auto wel verzetten. Maar ik blijf erbij: volgens mij heeft u expres gewacht tot ik een parkeerticket nam en heeft u dan pas het raam geopend. (stil) Trut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,

7 Responses to “Al de rest is parking”

 1. Van der Velde says:

  Ik rij met de bus in Antwerpen en op elke halte staat er wel een pipo die denkt dat het woord bus de vertaling is van auto terwijl dat ze dat woord er juist hebben afgelaten om geen vergissing te maken.
  En als ik het reglement van mijnen baas correct zou volgen mag ik geen passagiers laten op of afstappen aan een halte waar ik niet correct kan indraaien dus zou het resultaat zijn dat ik een hele dag met een lege bus rond rij.
  ik heb begrip voor u commentaar

 2. Fenna says:

  Vreselijke stress krijgt ge van zoiets. En agressieve gevoelens. Herkenbaar: onze laatste verhuis was om te lachen. Parkeerborden? En daar moet ge dan nog eens 50 euro voor dokken! Een verhuiswagen + verhuizers kost 80 euro per uur – dus een béétje stress hebt ge wel als er zes auto’s op uw strook staan. En dan de politie bellen en twintig minuten in de wacht hangen. Echt, blij dat dat achter de rug was…

 3. Wim says:

  Zéér herkenbaar.

  Ik had hetzelfde probleem. Na een tijd auto’s weg te sturen had ik gewoon stoelen op die plaats gezet. Dan zagen de mensen het tenminste. Dacht ik.

  U moet weten, ik woon in een enkelrichtingstraat. Dus het bord stond goed zichtbaar voor de auto’s die braaf in de juiste richting rijden. Nu was er een meneer, in een overprijsde BMW, die toch graag vanuit de andere richting de straat in reed. Hij deed het achteruit, want dan mag het hé. Toen hij mijn parkeerplaats zag dacht hij, tof ik rij daarin. Met als gevolg een onzichtbaar krasje op zijn bolide. Helaas. En dan maar van zijn tak maken.

 4. Debby says:

  Echt waar! Dagelijkse kost hier… elke keer moet er een takelwagen komen. ik snap t nie…. Dus : ze komen nieuwe ramen plaatsen en de ladderlift & de camionette van de plaatser moeten dus voor de deur staan. Borden staan er al een dikke week met de juiste dagen en uren. Ikke, om 7 uur aan de voordeur om constant duidelijk te maken aan de analfabeten dat ze er nu echt niet kunnen staan want dat de ramenman elke moment kan arriveren. Ik ga ff naar het toilet, ik kom terug en er staat gewoon pal op de plaats waar de ladderlift moet komen een auto… op 5 minuten tijd de plaats ingenomen! Dus ik kijk naar de nummerplaat, zie een telefoonnummer van de garage, bel naar die garagist, leg het probleem uit en vraag dus of ik het gsm nummer van de eigenaar zou mogen hebben zodat ik hem niet moet laten slepen. Die garagist begrijpt het probleem en geeft me het gsm nummer en de naam van de foutparkeerder. Ik bel naar meneer… en die is dus raaaaaaaaaaaaaaaazend want hoe durft de garagist zijn gegevens aan mij geven… hij vond dat inbreuk op de privacy. En dan beweert ie ook nog dat ik de borden niet correct heb ingevuld. EIKEL. En nog een detail : die meneer geeft les op het Pulhof College en parkeert zich nog elke dag voor mijn deur (de borden zijn weg) en heb hem nog een paar keer zien parkeren waar er een parkeerverbod uithangt. Ik hoop dat er binnenkort eens een dikke betonblok op meneer zijn auto valt.. misschien leert ie dan zijn les. Maar sindsdien bel ik alleen nog maar naar de politie.

  En dan zwijg ik nog over de tientallen keren dat onze garagepoort voor daaaagen geblokkeerd staat. Ziekenhuis Middelheim en Pulhof College en de studenten komen allemaal gezellig LANG en GRATIS parkeren in onze straat… tijd voor bewonerskaarten en blauwe zones!

 5. Pe says:

  Hier hetzelfde probleem. Wij hebben een kleine privaat parking aan ons gebouw waar een bord met koeien van letters aan hangt en toch parkeert de ganse buurt hier. Zo vermoeiend!

 6. Fielosophie says:

  Zotjes! Schandalig eigenlijk dat mensen niet alleen het bord negeren, maar dan ook nog het lef hebben om in discussie te gaan.

 7. liese says:

  :-) ja zo’n dingen trekt parkeerders aan hé. Onze voormalige garagepoort was ook zo’n trekpleister, er stonden waarschijnlijk TE VEEL verboden te parkeren stickers op…

Leave a Reply