April 24, 2013 5

The graduate(s)

By in Gedaan, Gehoord

Het is bijna zomer! Is de Commentator daar blij om? Heel blij. Hoewel de herfst mijn lievelingsseizoen is, ben ik over ‘t algemeen ook wel te spreken over de zomer. In de zomer kan ik al mijn hobby’s in de buitenlucht uitoefenen. Dat betekent dubbele winst, want hobby’s zijn gezond, maar buitenlucht ook. Heeft u hobby’s? De mijne zijn joggen, tennis en antropologie. Ik heb veel meer hobby’s gehad, te veel zelfs, maar in hobby’s kruipt tijd, en tijd heb ik dan weer te weinig – wie ooit beweerd heeft dat het leven goed in elkaar zit, die had duidelijk geen hobby’s.

En avant. Gisteren dacht ik: ‘Het wordt tijd dat ik nog eens wat aan antropologie doe’, dus trok ik naar een terras. In de winter doe ik vooral aan antropologie in de Aldi (zoals u hier kan lezen) maar in de zomer geef ik de voorkeur aan een terras. Die eerste keer is altijd weer een beetje zwoegen, maar het moet zijn dat ik nog in vorm was, want ik zat nog geen vijf minuten van mijn koffie te nippen of al mijn amateur-antropologische antennes kwamen al overeind, met dank aan een woedend tienermeisje dat haar tas tegen de grond pleurde, zich bij haar vrienden zette en het volgende riep:

Meisje 1: “Die TRUT heeft mij een NUL gegeven!”

Meisje 2: “Wat?! Hoe, een NUL?”

Meisje 1: “Een fucking NUL, omdat ik ocharme DRIE minuten te laat heb afgegeven.”

Meisje 3: “Schatti toch!”

Meisje 1: “Terwijl, ik bedoel, KOMAAN, aan wie LIGT dat, dat ik te laat heb afgegeven? Als die BITCH haar vragen niet zo ingewikkeld had gemaakt, had ik niet zo lang moeten NADENKEN, en had ik WEL op tijd kunnen afgeven!”

Natuurlijk denkt u nu: ik wil ook zo’n hobby! Let wel, amateur-antropologie vereist tonnen geduld, jaren oefening en een sterke maag. Bovendien is het uitoefenen ervan niet altijd zonder risico en gevaar. In casu: ik moest tijdens deze sessie zo hard lachen dat er bijna een straaltje koffie langs mijn neus dreigde te ontsnappen. Dat zou jandorie een pijnlijke zaak geweest zijn, en een heel vieze ook, want ik dronk een cappunini – dat is een cappucino met kaneel en chilipoeder. En chilipoeder, dat wil je niet door je neus jagen. Soit. Ik ben er gelukkig vanaf gekomen met een licht branderig gevoel in mijn neus. Je moet er wat voor over hebben, voor je hobby’s. Bezint eer ge begint.

 

 

 

Tags: , , , ,

5 Responses to “The graduate(s)”

 1. HansDeZwans says:

  Ik moest het even opzoeken, dat antropologie, maar euh, ik speel ook tennis, dat is eigenlijk wat ik hier even kwijt wou.

 2. Pe says:

  Ik vind antropologie geweldig. En het rare is, zet mij een tijdje met wildvreemde mensen in bijvoorbeeld een wachtkamer en ik denk meteen, ‘waar ken ik die nu van?’ Heb jij dat ook?

 3. Kjoetness says:

  haha…grappig!
  Ik heb een speciaal talent om aan mensen die ik pas ontmoet net die vraag te stellen over iets waarmee die zwaar in hun maag zitten waarna ik een hele derrie van persoonlijke informatie over mij heen krijg…antropologie to the max :)

  En echt iedere keer weer hé! Ik zou gewoon moeten zwijgen…
  Maar dat doe ik niet.

 4. ploempje says:

  Zo hard mee moeten lachen dat ik vergat dat ik m’n computermuis nog vasthad. Vervolgens zag ik het pijltje gelijk zot op en neer gaan. En toen nog harder moeten lachen. Waarvoor dank!

 5. De commentator says:

  Ha! Nu moet ik ook lachen, dus dankjewel terug!

Leave a Reply