March 14, 2013 6

“Ik lach normaal nooit met geluid”

By in Gehoord

Lieve lezer! Hou u vast aan de takken van de bomen: voor één keer geeft de Commentator géén commentaar. En wel hierom: het moeten niet altijd dezelfden zijn. Voila. Deze keer is het aan u om commentaar te geven. Sommigen onder u deden dat reeds, in de vorm van kleine tot middelgrote en zelfs ronduit ellenlange betogen, sms’en en mails betreffende mijn literair debuut Verloren Maandag. Tijd voor een bloemlezing!

“De scherpe satire op het kantoorleven en het boze geslis van Eva’s slimme, gevorkte tong maken Verloren Maandag tot heerlijk vileine lectuur.” (ELLE)

“Wat jij doet is banaliteit te kakken zetten in plaats van te romantiseren. Je gebruikt het bijna als wapen. Daarom: loved it. Vlijmscherp, en heel onvlaams. Ook heel onwijverig, al is dat misschien politiek incorrect. En wie ooit zo dom zou durven zijn om je de vrouwelijke Brusselmans te noemen omdat je boek ‘een paar’ profaniteiten bevat, die ga ik persoonlijk op zijn bek timmeren.” (vriendin met een Mening)

“Meedogenloos grappig, raak geobserveerd, heerlijk corrupt personage, verhaal dat leest als een trein… Een absolute aanrader!” (ex-baas)

“Ik raakte in paniek toen het einde naderde!” (vriendin die snel panikeert)

“Eyckmans is een aanwinst voor de literatuur!” (Boekenbijlage.nl – de volledige recensie leest u hier)

“Ik lees toch liever een historische roman” (mijn moeder)

“Valerie Eyckmans zet haar personage voortreffelijk neer en laat het keihard alles en iedereen domineren. Het boek leest als een trein want de ene hilarische situatie volgt de andere op. Verloren maandag is vlijmscherp geschreven, heeft een stevige vaart en laat je met spijt de laatste bladzijde omslaan.” (iedereenleest.be)

“Is dat nu echt nodig, die grove taal en dat neuken en zo?” (opnieuw mijn moeder)

“Valerie Eyckmans schetst een hilarisch beeld van het kantoorleven, met pijnlijk herkenbare situaties en gesprekken. Verloren maandag is een nietsontziende spiegel voor iedereen die op kantoor werkt of er huiverend op terugkijkt.” (Mijn uitgever)

“Hilarisch! Ik lach normaal nooit met geluid en nu al 5 x – en ik zit nog maar aan pagina 15.” (Geluidloos lachende vriendin)

Verloren Maandag verscheen in Vlaanderen bij uitgeverij Vrijdag en in Nederland bij uitgeverij Podium, en is te vinden in Fnac, Standaard Boekhandel, de hypermarkten van Carrefour en het gros van de onafhankelijke boekhandels. Verloren Maandag is verder ook online te koop, in fysieke vorm en als e-book, onder andere hier.

Kom maar op met die commentaar!

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

6 Responses to ““Ik lach normaal nooit met geluid””

 1. Hilde Kerkstoel-Verhaegen says:

  Goed gelachen met je boek, maar ik vond het soms ook triest. Hoe kan er nu zo’n slaafse kantootsloef bestaan, en dan nog geconfronteerd worden met een bitch in het kwadraat. Ik zal wel teveel last hebben van empathie.

 2. De commentator says:

  Bedankt voor je feedback, Hilde. Je reactie doet me deugd, het was absoluut mijn bedoeling een laagje tristesse onder alle joligheid te steken. Dat zit dus wel snor met dat empathisch vermogen van jou!

 3. Sofie says:

  nooit gedacht dat er iemand bestond die zich nog harder aan mensen ergerde dan mezelf. Vind je boek (en je blog) echt een plezier om te lezen, hoewel ik me ook wel zondig aan het uitwisselen van recepten met collega’s en gebruik van emoticons ;-)

 4. De commentator says:

  Bedankt! En wat die emoticons betreft: zolang je ze maar genoeg doseert.:-) Oeps.

 5. Manon says:

  Eindelijk!!! Het werd tijd dat we eens wat anders te lezen kregen als boeken met over-geromantiseerde vrouwelijke hoofdpersonages die permanent verwikkeld zijn in een strijd met zichzelf en die alles overdenken/zagen.

  Dit boek is zo herkenbaar omdat het alles beschrijft wat je altijd al eens hebt willen doen/zeggen maar je nooit hebt gedurfd… ik lachte me te pletter!

 6. De commentator says:

  Bedankt, Manon! Zeg het vooral verder aan je vrienden, familie, collega’s, bazen, ex-bazen, lieven, ex-lieven, lieven van ex-lieven, … mond-aan-mond is nog altijd de beste reclame. Ik werk ondertussen vlijtig verder aan Boek 2.
  Groet,
  Valerie

Leave a Reply