January 14, 2013 1

Met de ‘z’ van zorro

By in Gedacht

Ik ben gisteren voor het eerst in mijn leven in Bazel geweest. Om te wandelen. Frank had gezegd dat de zon ging schijnen en hij had niet gelogen, hetgeen ik wreed sympathiek van hem vond. Het lief en ik dus de auto in, richting bomen en frisse lucht. Het internet stuurde ons naar Bazel. Ik vertelde tegen het lief dat, toen ik pas in Antwerpen studeerde, één van mijn studiegenoten vertelde dat ze uit Bazel kwam. Dat vond ik heel raar. Ik vroeg waar ze op kot zat, en dat meisje antwoordde dat ze niet op kot zat, maar dat ze pendelde. ‘Nu ga je lachen’, zei ik al wandelend, ‘maar ik heb daar toen dagen over zitten nadenken, hoe en waarom iemand dagelijks van Zwitserland naar Antwerpen zou pendelen.’ Het lief moest effectief lachen, terwijl u en ik weten dat het eigenlijk om te janken is. Mocht ik in een VTM-quiz tegenover een aap uitkomen, ik zou geheid verliezen. Soit, daar dacht ik gisteren aan, toen ik langs het water wandelde, in Bazel-met-een-z. Ze zeggen dat je verstand met de jaren achteruit gaat, dus ik sloeg een beetje in paniek. Ik besloot een paar keer heel diep in- en uit te ademen, om extra zuurstof naar mijn hersenen te pompen, met als enige resultaat dat ik meteen daarna énorm dringend moest piesen. Straf he. Hoe zou dat komen?

Tags: , , , , ,

One Response to “Met de ‘z’ van zorro”

  1. Cranky says:

    Yes! Meer van dat.

Leave a Reply