October 10, 2012 0

Suske en Wiske en de kolerieke koffiedrinker

By in Gedronken

Dat uw dienaar graag koffie drinkt is geen geheim. Dat ik dat al eens buiten de deur doe, ook niet. Maar het mag wat mij betreft wel eens gedaan zijn met al die koffiebars met hun pluimen in hun gat koffie. Nee, echt. Ik was gisteren voor het eerst in Normo, en terwijl ik stond aan te schuiven om mijn eerste shot cafeïne van de dag te bestellen, werd ik opeens overvallen door een enorme moeheid. En zeg nu zelf, dat kan niet de bedoeling zijn van een koffiebar. Lag het aan het interieur? Bah neen, het zoveelste voorbeeld van georchestreerde bric-à-brac. (Trek daar eens wat behang af? Ja, veel beter. We missen misschien nog wat edge. Tuf eens op die stoel? Perfect.) Lag het aan de bediening? Niks op aan te merken, meneer de barista kende zijn bloemetjes en hartjes. Het lag ook niet aan de wifi, de toiletten of het assortiment kranten en tijdschriften. Nee, ik zal u zeggen wat het is, en ik zal het al rijmend doen. Doppio dit, cortado dat. Macchiato zat en flat white mijn gat. Jeanettenkoffie is het, en ik heb het ermee gehad. (…) IK WILDE GEWOON NE KOFFIE, PUNT.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply