October 5, 2012 0

Breek de nacht, tik een eitje

By in Gedaan

Als u in de jaren ’70 geboren bent, is de kans groot dat u tussen 1990 en 1995 wel eens naar Beverly Hills 90201 keek. En dat u de volgende ochtend, voor u naar school ging, verwoed probeerde de betonnen kuiven van Kelly Taylor en David Silver te kopiëren. Terecht, dat waren me pas kuiven, jandorie. De échte fans herinneren zich misschien de aflevering waarin onze favoriete kapoenen in een geheime club terechtkomen, nadat ze ergens een ei hebben ingeruild om de exacte locatie van de club te weten te komen. Een ei! Man, dat vond ik graaf. Ik wilde ook een ei ruilen en op geheime feesten terechtkomen! Ik wilde in die tijd ook een broek tot onder mijn oksels zoals Brenda, en kniekousen met strikjes zoals Donna, maar goed. Dit allemaal maar om te zeggen dat ik vorige week, op mijn 34ste, mijn eigen ei-moment heb beleefd. Ei-ndelijk! Ik was uitgenodigd in The Book Club, een zogezegd geheime bar die het zoveel-jarig-bestaan van Bacardi vierde. Je moest ofwel een sleutel hebben, ofwel op één of andere lijst staan. Een vriendin van me stond op De Lijst, en ik was haar date die avond. Jolijt! Ik had voor de zekerheid een ei in mijn handtas gepropt, maar dat ei bleek helemaal passé (ten tijde van Beverly Hills 90201 was er natuurlijk nog geen sprake van een dioxine crisis en zo, toen kon je nog rustig eieren ruilen), De Lijst bleek voldoende. Wij naar binnen dus… en een klein uur later weer naar buiten. Wat een saaie boel. Gelukkig is het nog helemaal goed gekomen. We zijn een bruine kroeg ingedoken en hebben de rest van de avond ordinaire pinten gedronken. Helemaal conform onze leeftijd. Met een hardgekookt eitje erbij. Ik had er namelijk nog eentje in m’n handtas zitten.

 

 

 

 

 

Leave a Reply