July 11, 2012 2

Het regent in Barakstad

By in Gedacht

Dus. Het regent. Het regent al dagen. Je kan daar keihard over zeuren, of er je voordeel mee doen. Ik kies voor het tweede. Regen, dat betekent zeeën van tijd om Nuttige Dingen te doen. Kasten opruimen, boeken rangschikken en om vier uur ‘s middags al beginnen aperitieven, want het is precies al donker buiten. Als ze dan later vragen: weet je nog, die natte zomer van 2012? Dan kan je naar waarheid nee zeggen. Of wacht eens, bedoel je die zatte zomer? Oh ja, dat was wel lachen. En hopla, je bent vertrokken voor een avondje vol nostalgie. Waarom zou je gezellig herinneringen willen ophalen aan een natte zomer? Plezier moet je zelf maken. Dus profiteer ervan, van de miserie. Straks is het gedaan met de pret. (…) Hoe laat is het ondertussen? Tiens, het is precies al donker buiten.

Tags: , , ,

2 Responses to “Het regent in Barakstad”

  1. Stephanie says:

    Haha, voor u is het glas duidelijk halfvol. Schol!

  2. Caroline says:

    Zoals ze in Gent zeggen: gij grote ‘pulle’! Maar bovenal: santé!

Leave a Reply