April 15, 2012 0

Vogels voor de kat

By in Uncategorized

De Commentator gaat graag op café. Noem het een hobby, quoi. Liefst bezoekt uw dienaar een estaminet met een respectabele leeftijd, waar de groeven in het gezicht van de waard meer inhoud hebben dan de spreuken boven de toog. Het soort gelegenheid dat stug trouw blijft aan vervlogen tijden. Met lambriseringen, een zwart-witte tegelvloer, sanseveria’s in het raam en een spaarkas. En een dierennaam, als het even kan – cafés met een dierennaam blijken doorgaans voltreffers, zeker die met een naam van ornitologische aard.

Helaas, lieve lezer. Café De Duifkens, De Reiger, De Haan… het zijn allemaal vogels voor de kat. De droeve waarheid is dat volgens Volkskunde Vlaanderen de betere bruine kroeg met uitsterven bedreigd is. Door de crisis, het rookverbod en ook omdat ze blijkbaar niet echt populair meer zijn, stond er dit weekend in de krant. En de krant heeft altijd gelijk. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik weet wat mij te doen staat. Allons-y, lieve lezer. Het is vijf voor twaalf. Een schoon uur om op café te gaan.

Leave a Reply