April 3, 2012 2

Parels voor de zwijnen

By in Gegeten

Vorige week met het Lief in Bar(t)-à-vin gegeten. En gedronken. Bar(t)-à-vin is officieel een restaurant-wijnhandel, hetgeen mooi meegenomen is, want wat lust de Commentator graag? Wijn! Bar(t)-à-vin (vermoeiend, met al die haakjes en streepjes) bevindt zich in een voormalige art-deco varkensuitsnijderij in de slachthuiswijk. Dat leest u goed, een art-deco varkensuitsnijderij. Slachters met een hart voor dieren, ze moeten dus bestaan. Ik beeld me graag in dat de varkens ook nog een massage en een pedicure kregen voor ze gekeeld en uitgebeend werden. Op de tonen van een of ander bombastisch requiem. Soit. Voor wie al eens last heeft van keuzestress, is dit restaurant een klein paradijs. Op het suggestiebord staan slechts twee voorgerechten en twee hoofdgerechten, waarvan de helft vaste waarden zijn, met name de gegrilde groenten met mozzarella en de huisbereide steak-tartare, die lichtjes legendarisch is in zijn genre. Salonvegetariërs moeten niet bang zijn: als er zoiets als een art-deco varkensuitsnijderij bestaat, bestaat er vast ook ergens een minimalistische koeienuitsnijderij, met Ambi Pur en loungemuziek, dus smul maar raak, van dat rauwe vlees. Het is om duimen en vingers bij af te likken. Mijn lief en ik werkten de hele kaart af, omdat het kon. Nobashigarnalen en steak-tartare voor hem, gegrilde groenten en een boterzacht stukje vis pour moi. Geen gedoe met een ingewikkelde wijnkaart, de eigenaar goochelt met wat adjectieven zoals daar zijn fris, fruitig, strogeel of robuust, en jij kiest er eentje uit. Of, in mijn geval, allevier – uw dienaar werkt graag grondig. Alles smaakte hemels. Maar gaat u het vooral zelf eens proberen, en vergeet daarbij niet te genieten van het décor. Had ik u overigens al verteld dat het een voormalige art-deco varkensuitsnijderij betreft? Zo heeft u meteen iets om over te praten. Wel eerst uw mond leegeten natuurlijk. 

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Parels voor de zwijnen”

  1. Dag commentator, ik heb er honger van gekregen:-). Als je het niet erg vindt, ik heb een link geplaatst naar je artikel op http://apen.be/bart-a-vin-slachterij-wijn.

  2. De commentator says:

    Hoegenaamd niet, leve deze nieuwbakken kruisbestuiving!

Leave a Reply