February 22, 2012 1

Dagen zonder Vlees

By in Gedacht

Vandaag begint Dagen zonder Vlees, een 40 dagen durend initiatief van een geëngageerde studente die de wereld wil redden en zo. Nu ja, wat heet geëngageerd: in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet de bedoeling om geen vlees meer te eten. Het is de bedoeling om minder vlees te eten. Met dat engagement van de jeugd valt het dus wel mee. Goed dat er nog zekerheden zijn in het leven.

Uw dienaar bekende eerder reeds, met het schaamrood op de wangen, ooit een salonvegetariër te zijn geweest. De gevolgen daarvan kan u hier nalezen. Ondertussen ben ik genezen, en pleur ik wel eens een stukje koe in de pan. Voor de gezelligheid. Maar goed, genoeg over mij. Er is werk aan de winkel. Dagen zonder Vlees is begonnen, en u doet natuurlijk mee. Welaan, dan heb ik een gouden tip voor u. Uw dienaar ontdekte pas Beenhouwerij Van Dun, gespecialiseerd in lamsvlees. Probeert u ook zeker het vleesbrood met noten eens. Om duimen en vingers bij af te likken. En hé, als ze de komende 40 dagen zouden vragen of het iets meer mag zijn, zegt u gewoon nee. Puur op karakter.

Heerlijk toch, samen de wereld redden.

 

Tags: , , , ,

One Response to “Dagen zonder Vlees”

  1. van Dun zelf says:

    Ik kan u in primeur al melden dat er binnenkort een boek uitkomt over de geschiedenis van het ras van Dun, van de hofmeester van Henry VIII en Mary Tudor tot de halve militaire top van Dunems van Angola. Bij deze nemen we ook slagerij Van Dun in de Nationalestraat op. Gaat binnen enkele weken in druk.

Leave a Reply