December 6, 2011 1

De pot op

By in Gedacht, Gedronken

Er zijn veel dingen die vervelend kunnen zijn aan een toiletbezoek in een openbare gelegenheid. In willekeurige volgorde zijn daar bijvoorbeeld: het ontbreken van toiletpapier. De rij wachtenden voor u. De rij wachtenden na u. Slechte geluidsisolatie. Een bezoedelde bril. Overmatig gebruik van geurverfrisser waardoor u het idee krijgt te zitten kakken in een gaskamer. De beschaamde blik op het gezicht van de persoon die het toilet voor u heeft gebruikt, waardoor u weet hoe laat het is. Een nog lauwe tot zelfs warme bril. Een bejaard stuk zeep. Een behaard stuk zeep. Geen zeep. Flauwe moppen op de deur. Een slot dat niet werkt. Soit. Er is altijd wel iets dat je doet snakken naar de veilige beslotenheid van je persoonlijke plee.

Zaterdagavond dronk uw dienaar een pintje in café Vitrin. En nog eentje. Een halve liter bier later was de Commentator toe aan een plasje. Helaas was er geen toiletpapier meer. Uw dienaar, immer één brok daadkracht, wilde zich onverwijld naar de bar reppen om een nieuwe rol, maar daar was de volgende in rij het niet mee eens. Ze moest heel erg dringend, zei ze. Wachten op toiletpapier was geen optie. ‘Kan je niet gewoon lekker schudden?’ vroeg ze. Ze sprak Ollands, en om te illustreren wat ze bedoelde, liet ze vrolijk haar pelvis een paar seconden lang trillen. Ik keek het tafereel vol gruwel aan, stond gewillig mijn plaats af en ging terug aan de toog staan, mijn blaas nog vol. Er is altijd wel iets dat je doet snakken naar de veilige beslotenheid van je persoonlijke plee. Met stip op nummer 1: de gedachte aan een trillende pelvis.

Tags: , , , , ,

One Response to “De pot op”

  1. Walter says:

    Glimlach

Leave a Reply