April 15, 2011 0

Un homme pur sang

By in Gedacht

(Voor T.)

‘Volgens mij is ze gewoon non-stop ongesteld’. Hij giet een zakje suiker leeg in zijn latte. De latte die zijn favoriete serveerster hem net bracht. Zonder glimlach: serveren is niet haar grootste talent. Met het glas aan de lippen kijkt hij naar de bar, waar de serveerster nors glazen stapelt.

Ik knijp mijn ogen tot spleetjes en leun dreigend naar voren. ‘Hoe zou jij je voelen als je zou bloeden uit je piemel?’

Hij kijkt me onthutst aan. Zelfs zijn melksnor kan de gruwel op zijn gezicht niet maskeren. Bloeden uit je piemel. Hij slaat traag het ene been over het andere. Het kruis veiliggesteld. Het blijft stil. De melksnor staat er nog steeds. Ik roep de serveerster en bestel nog een latte. Voor hem, niet voor mij.

‘Mag hij er een extra koekje bij?’ vraag ik het norse meisje. ‘Hij heeft het nodig.’ Ze knikt en loopt weg, nog norser. Deze keer kijkt hij niet naar haar kont. Hij staart naar de grond, als versteend.

Bloeden uit je piemel, het is voorwaar geen lachertje.

Tags: , ,

Leave a Reply