October 26, 2010 1

Kort door de bocht (1)

By in Gedaan

Lieve lezer. Ik had u beloofd een versnelling hoger te schakelen. Welaan, dan! Om te bewijzen dat het mij menens is, zal ik u vertellen hoe ik een paar weken geleden mijn bolide vakkundig in de prak heb gereden. Niet op een zacht, zompig weitje, neen, op de brug over de Antwerpse Ring, daar waar het verkeer gretig in de Craeybeckxtunnel gezogen wordt. Dat kwam zo. Het regende, ik ging nietsvermoedend door de bocht, begon plots te slingeren en parkeerde pardoes mijn kleine Fransoos tegen de vangrail. Voorwaar geen pretje, zeg ik u. Bijgestaan door de chauffeur van een takelwagen die ironisch genoeg toevallig (!) langsreed belde ik de politie, mijn vriend. De politie, mijn vriend, belde mij drie keer terug. Met de melding dat men mij niet vond. Het moet zijn dat er honderd meter voor de Craeybeckxtunnel wel meer meisjes in fluogele hesjes naast een opgevouwde wagen staan te apegapen. Eenmaal de politie, mijn vriend, me dan toch had geĆÆdentificeerd als de waarachtig betrokkene, werd vastgesteld dat een reeds aanwezig oliespoor de oorzaak van alle miserie was. Fijn. Badend in onschuld werden mijn Fransoos en ik getakeld naar het meer exotische Hoboken.

Voor u naar de fles grijpt om zoveel doffe ellende door te spoelen: er is ook nog goed nieuws te melden. Omdat mijn petite voiture er reeds een behoorlijke staat van dienst had opzitten, besloot ik niet tot reparatie over te gaan, maar de boel te verkopen. Dus gooide ik mijn gewonde wagen een week te grabbel op het internet. Helaas, de gewenste stormloop bleef uit. En zo geschiedde het, beste lezer, dat ik de eerstvolgende zondag kennis maakte met de Wilrijkse automarkt, het wereldculturencentrum langs de A12…

(WORDT VERVOLGD)

Tags: , , , , , ,

One Response to “Kort door de bocht (1)”

  1. [...] moge zij rusten in vrede, vriendelijk doch kordaat een glas Sambuca afhandig maakte, haar in mijn tweedehands sardienenblik propte en een dolle rit richting Antwerp Expo [...]

Leave a Reply