October 20, 2010 6

Terug van weggeweest

By in Gedaan, Gedacht

Lieve lezer. De Commentator heeft u schandelijk verwaarloosd, waarvoor mijn oprechte excuses. De meer empathische lezer onder u heeft zich misschien in een moment van vertwijfeling afgevraagd of de Commentator ziek was, dan wel dood. Vreest niet, uw dienaar is springlevend en is als vanouds paraat om u met vaste hand door het mistige landschap van café’s, restaurants en feesten allerlei te loodsen. De reden van mijn afwezigheid heet De Nieuwe Antwerpenaar. Dat zit zo. Een paar maanden geleden werd ik benaderd door een sympathiek heerschap van het stadsmagazine. Hij vertelde mij dat hij deze webstek wel kon smaken. Ha, zulks is natuurlijk zoete koek voor uw dienaar, die tenslotte ook maar een mens van vleesch en bloed is en dermate net als u vatbaar is voor vleierij. Bref. De vriendelijke man overtuigde mij dat De Nieuwe Antwerpenaar nood had aan commentaar en aldus geschiedde het dat ik gezwind aan het typen sloeg. Niet veel later belandden er, op regelmatige basis, stukjes commentaar in zo’n 250.000 brievenbussen, wellicht dus ook in de uwe. Zij het niet altijd in de originele vorm. Schijnbaar was niet iedereen gediend van commentaar, als u begrijpt wat ik bedoel. Om een lang verhaal kort te maken: u zult me niet snel meer in uw brievenbus treffen. De Nieuwe Antwerpenaar en ik bleken niet bij elkaar te passen. We gingen in vrede uit elkaar, ik wens ze het allerbeste. Het blijft een fijn blad, ook zonder commentaar. Als u het niet erg vindt, nestel ik me de komende tijd weer gewoon op uw scherm. Schrik niet als ik straks een versnelling hoger schakel. Ik heb heel wat in te halen.

Tags: , ,

6 Responses to “Terug van weggeweest”

 1. Bie says:

  Ik kan dat tekeningske naast uw post niet lezen…

 2. Anne-Lore says:

  You go girl!

 3. koop says:

  Beste nieuws dat ik in de voorbije weken van mijn miezerige bestaan mocht horen! The Bitch Is Back! Het leven heeft opnieuw zin! Doet me zin krijgen om een van mijn collega’s hier op het werk wild te tongzoenen! En ongebreideld te moonwalken! En een doos Pims Cakes te verslinden! En luidkeels iets van ik zeg maar wat Ace of Base te zingen!

  (Teveel uitroeptekens in één tekstblok!)

 4. Lunarts says:

  Goed dat je terug bent, ik wist overigens niet dat je weg was. Omdat ik als ‘Ollander’ over een paar weken een aantal dagen naar Antwerpen mag voor iets met kunst’ (dat is iets wat in NL is/wordt afgeschaft) en ik nu research aan het plegen ben waarom Antwerpen (Lonely Planet?) zo ‘cool’ is ben ik wel blij met deze site. Antwerpen is net Amsterdam. Ik blijf het nu wel volgen, prachtig, ga zo door.

 5. De commentator says:

  Beste Lunarts: dank, en welkom.
  Een Ollander die iets met kunst komt komt doen, ik lees het gaarne! Stuurt u me zeker een uitnodiging?

 6. Lunarts says:

  Hier gaat het om:

  http://www.topexpo.be/site_artevent/index.php?rub=1

  Citeer:
  Met ‘een fijnproevercorner met lekkere versnaperingen voor de lekkerbekken, gaande van wijnen en sterke dranken, over chocolade, koffie, thee,…’

  Ik zal even kijken voor een uitnodiging, wordt vervolgd.
  Groeten

Leave a Reply