August 30, 2010 0

Waar een Willy is, is een weg

By in Gedacht, Gezien

U heeft het wellicht al gezien, het filmpje dat demonstreert hoe je in geen tijd een fiets kan pikken. In de binnenstad. Het is gemaakt door een jongeman die zich ernstige vragen begon te stellen nadat hij voor de derde keer van zijn fiets beroofd werd. De jeugd van tegenwoordig, daar zit wat in. Ik zag ook al een fiets of drie in rook opgaan, maar ik ben nooit verder gekomen dan wat willekeurig gevloek. De pientere jongeman daarentegen ontdekte dat er een constructiefout zit in de fietsbeugels die de stad een paar jaar geleden trots voorstelde. Blijkbaar hoef je maar een plaatje los te draaien, de beugel op te heffen en  je bent een fiets rijker. De stad heeft laten weten op de hoogte te zijn en heeft beloofd het euvel dit najaar te zullen verhelpen. Ondertussen adviseert de stad je fiets aan een paal of een boom vast te maken. Een boom. Hmpf. Maak anders je fiets aan Mieke Vogels vast als je ze tegenkomt. Die is ook groen.

Soit. U denkt nu wellicht dat ik uw scherm zo meteen zal vullen met een tirade die zelfs Freddy De Kerpel aan het huilen zou krijgen, maar daar vergist u zich schromelijk in. Op maandag maak ik mij zelden druk. Liever geef ik u gratis en voor niks een topadresje waar u terecht kan als uw fiets binnenkort gejat wordt. Of als het zwaar gaat onweren en de boom waar u uw fiets aan vastgebonden heeft, zou omwaaien. In beide gevallen loopt u gewoon even naar de sjacherbeurs, de overdekte rommelmarkt aan het Theaterplein, waar u op zoekt gaat naar Willy. Willy knapt om zijn pensioen te spekken, oude fietsen op. Die verkoopt hij voor een zacht prijsje op de sjacherbeurs, de thermos koffie en de boterham met toespijs immer bij de hand. Je weet tenslotte nooit wanneer je een hongertje krijgt, hoor je Willy denken. En gelijk heeft hij. Hoe dan ook, als je fiets binnenkort gepikt wordt, moet je dus bij Willy zijn. Zonder dank!

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply