August 26, 2010 13

Twee meisjes

By in Gehoord

Meisje 1: -Heb je al een jurk?

Meisje 2: -Nog niet. Ik ben er nog niet uit of ik voor lang of kort ga.

Meisje 1: -Kort? Echt? Gedurfd. (snel) Je hebt er het figuur voor, hoor, daar niet van.

Meisje 2: -Zwijg stil. De jurken die ik tot nu toe gepast heb, zijn zo lomp. Wist je dat de pasjurken in zo’n bruidsboetiek zo gemaakt worden dat vrijwel iederéén er in kan. Ook dikke mensen, die maat 40 hebben en zo.

Meisje 1: -Echt? Vréselijk.

Meisje 2: -Ja. Ik denk dat ik eens bij Lanvin of Chanel ga zien. Daar vind ik meestal iets naar mijn zin.

Meisje 1: -Hebben jullie al ringen?

Meisje 2: -Nee. Maar misschien gaan we dit najaar nog een paar dagen naar New York. Papa zegt dat het voordeliger is om daar diamanten te kopen, nu de dollar laag staat.

Meisje 1: -Ook waar. Zeg, heb jij die kleine van Sophie al gezien? Daar is precies iets mis mee.

Meisje 2: -Serieus? Wat dan?

Meisje 1: -Ik weet het niet. Zijn voorhoofd lijkt zo groot.

Meisje 2: -Ja? Oei.

Meisje 1: -Het kan aan mij liggen hoor. Ik zie sowieso liever baby’s met veel haar. Van die blonde krullen en zo.

Meisje 2: -Oh nee, die kleine heeft geen haar of wat? Hoe oud is die al?

Meisje 1: -Twee weken.

(Caffènation, woensdag 25 augustus, 9u20. Elke gelijkenis met bestaande personen berust op tragisch toeval)

Tags: , , , , ,

13 Responses to “Twee meisjes”

 1. Carmen says:

  Oh boy…

 2. An says:

  Als dit een echte conversatie was…..OMG !!

 3. De commentator says:

  Beste An, ik ben niet vies van dichterlijke vrijheid, maar dit zou ik zelf niet verzonnen krijgen. De ellenlange monoloog over de Marc Jacobs-tas van meisje 2 hou heb je nog tegoed van me.

 4. koop says:

  Hamvraag blijft natuurlijk hoe de Commentator verzeild geraakt in een établissement dat blijkbaar als een magneet werkt voor dergelijke airheads.

 5. De commentator says:

  De koffie, beste Koop! Deze week een Braziliaanse mélange met een subtiele hint van chocolade en een kruidige toets van een of andere exotische specerij. Hemels.

 6. An says:

  Jezus Christus, beste commentator, kon jij dan je lach inhouden…. ik zou niet meer bijkomen en mss wel een verborgen camera zoeken… :-)

 7. koop says:

  Toegegeven, koffie is een goed alibi, tenminste als het érg goede koffie is. Dan is je démarche richting dergelijk bekakte zaak je meteen vergeven.

  Ik neem dan ook aan dat jij van jouw kant een soortgelijke vergevingsgezindheid aan de dag legt voor mensen als ik, die – uit pure liefde voor de pure koffieboon – gaan aanschuiven in dat andere bekakte nest, de Nespresso-winkel.

 8. De commentator says:

  @Koop: Even iets rechtzetten: Caffènation is allesbehalve bekakt. De gemiddelde bezoeker heeft eerder het profiel van een Antwerpse hipster. U weet wel: skinny jeans, een tas waar hij of zij zelf in past, voor de meisjes afgetrapte, huidkleurige ballerina’s waar zelfs Amy Winehouse haar gepoederde neus voor zou ophalen en voor de jongens een hoedje dat Pete Doherty nog niet op e-Bay zou durven zetten. Altijd een feest voor de ogen kortom. En de koffie! Oh la la, de koffie!

  @An: Heerlijk toch, zo’n conversaties! En wie heeft er een verborgen camera nodig als er een laptop met een blanco pagina voor je neus staat…

 9. koop says:

  Bedankt voor de rechtzetting. Ik kom zelf zelden of nooit uit mijn kot (- een met rendierenhuid bekleed tuinhuis). Maar ik maak er een erezaak van om tijdens mijn volgend bezoekje aan A binnen te springen in voornoemd café, om het een en het ander met eigen ogen te aanschouwen.

 10. JoostV says:

  Om een of andere duistere reden kriebelt het aan mijn nieuwsgierigheid om te weten of onze dienaar van de vrouwelijke of de mannelijke kunne is. Ik vind deze blog echt heel goed en heel geestig. Grüzzi, Joost

 11. koop says:

  @ JoostV: Ik wil me hier voor het overige niet tussensteken, maar ik meen in het verleden iets gelezen te hebben over naaldhakken en handtassen or the likes. Wat natuurlijk niets wil zeggen.

  Verder vraag ik me geheel vrijblijvend af: mensen die afscheid nemen met ‘Grüzzi’… Zijn die wel te vertrouwen?

 12. JoostV says:

  @Koop: Nee, absoluut niet. Grüzzi.

 13. Frederik says:

  top-entertainment! zelf neem ik elke dag de trein, en ook daar valt een en ander te luistervinken. beste truck: hoofdtelefoon op, maar de ipod af :-)

Leave a Reply