January 26, 2010 1

Let’s pop!

By in Gedaan, Gedacht, Gezien

Aktion

Ik heb een short attention span. Dat betekent dat ik me belachelijk snel verveel. Ik raak snel op dingen uitgekeken. En op plaatsen. Zelfs op mensen -met uitzondering van mijn lief, gelukkig. Dat is niet grappig, dat is vervelend. Vermoeiend ook. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit langer dan anderhalf jaar dezelfde job gedaan. Na een jaar heb ik het namelijk wel zo’n beetje gezien. Dus hup, weer op zoek naar iets nieuws. Weer handjes schudden, weer kennis maken met collega’s, weer een ander merk koffie slurpen. Het goede nieuws is dat er een oplossing is. In de vorm van pop-up bars, restaurants en shops: hippe tentjes die ‘plots’ ergens opduiken, er een paar maanden blijven en vervolgens weer even plots verdwijnen. Geweldig concept, want voor je de keet beu kan worden, is hij alweer verdwenen. Top! Zijn reeds gekomen en gegaan: Love Lucy, Mist, Zeitlich en Cargo. Nog tot en met april is er Zeitlich II, de jongste spruit van ongekroonde pop-upkoning Nikolaj Kovdal (Fiskebar, Cargo). Zeitlich II pikt vrolijk in op de kringlooptrend en heeft lukraak –zo lijkt het althans- wat tweedehandsspullen in de ruimte gemikt. Een oude diaprojector, gevuld met vakantiekiekjes uit de oude doos moet de muren een jaren ’70 sfeertje geven. Jammer dat er nooit volk zit. Iets verderop zit –tot einde maart- Aktion, de eerste pop-up shop van A.F. Vandevorst. Het ontwerpersduo kondigde reeds aan pop-up shops in heel Europa te vestigen. Sympathiek dat ze in hun thuisstad de spits afbijten. Om in de gaten te houden zijn de pop-up stores van 100% maDAMe, een handvol jonge ontwerpers die een paar keer per jaar allerlei moois aan de man brengen in geïmproviseerde boetieks. Anyway, ik ben dus fan van pop-ups. Rest alleen de vraag wanneer iemand eindelijk op het idee komt een pop upkantoor te openen, met bijhorende job. Ik zou meteen zwichten.

Tags: , , , , ,

One Response to “Let’s pop!”

  1. [...] in de mond deed lopen. In de Scheldestraat, op de plaats waar tot voor een half jaar de pop-up bar Zeitlich II zat, zit sinds twee weken Lemon & Garlic. Een charmante, kleurrijke ‘middle’terranean [...]

Leave a Reply