May 31, 2010 0

Advocaat van de duivel

By in Gedronken, Gegeten

Afgelopen zondag fietste ik door motregen en wind naar Caravan, een relatief nieuw zaakje op het Damplein. Ik ging er ontbijten met een vriendin die in Boedapest woont en zich tijdens schaarse bezoekjes aan het thuisland genoodzaakt ziet in shifts te werken. Ik kies meestal de vroege shift. Soms wint mijn liefde voor koffie het van mijn ochtendhumeur. Ik was nog niet in Caravan geweest en verwachtte er ook niet veel van. Ik heb doorgaans weinig verwachtingen op zondagochtend. Soit. U zit natuurlijk te wachten op een kritische noot, een slachtpartij, een anekdote of dies meer. Ik moet u teleurstellen. Caravan is een hoogst charmant zaakje, en de ochtend kabbelde rustig voorbij, in peis en vree. Dat heeft veel, zoniet alles te maken met de glaasjes uitmuntende advocaat die we bij onze koffie geserveerd kregen. Elk hapje ging meer intrigeren en halfweg mijn tweede koffie vroeg ik me luidop af op basis van welk soort alcohol advocaat eigenlijk gemaakt wordt. Omdat ik hardnekkig geloof in empirisch onderzoek, bestelde ik nog een koffie, en nog eentje. Ik moet het antwoord op de oorspronkelijke vraag schuldig blijven, maar kan met stelligheid meedelen dat ontbijten in Caravan één groot feest is. Het is wetenschappelijk bewezen.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply