January 2, 2010 0

A shape of strange

By in Gedronken, Gegeten, Gezien

Onlangs gezien en goedgekeurd: A shape of strange, het nieuwe werk van schilder, vriend en ex-collega ReiNarDus (creativo’s hebben schijnbaar recht op meerdere hoofdletters, denk maar aan bOb Van Reeth en dEUS). Plaats van het gebeuren: Galerie Zijsprong, een verborgen pareltje in een steegje dat uitkomt op de Mechelsesteenweg. Waren aanwezig: andere creativo’s en een handvol hipsters uit de mediawereld. Veel zwart om het lijf dus. Gedronken: witte wijn. Gegeten: snert. Geen trendy moleculaire hapjes, maar een kopje dampende, dikke erwtensoep met hele brokken rookworst erin. Fout? Juist niet. Très bon ton, nu grootmoeders keuken weer in is en een pak verrassender dan de gebruikelijke moeilijke hapjes die op moeilijke bordjes geserveerd worden terwijl je nergens plaats hebt om de moeilijke bordjes op te zetten want je staat godbetert in een galerie, waar de muren maagdelijk wit zijn en de vloeren onberispelijk schoon, en waar hipsters en creativo’s met zware zwarte brilmonturen bedenkelijk naar je kijken omdat jij geen zwart en zwaar brilmontuur hebt en… Enfin, snert dus. In plastic kopjes, die je gewoon kan dumpen in een vuilbak. Smaakt naar meer, zeg ik je.

Tags: , , , ,

Leave a Reply