April 21, 2010 1

Spel zonder grenzen

By in Gedacht

Maak plaats voor een nieuwe hype: dwepen met ‘t Noord! Sinds enige tijd régent het websites, blogs en fanpagina’s* die de onuitputtelijke bron van plezier en ruwe schoonheid bezingen die de buurt plots blijkt te zijn. Let op mijn woorden: als postcodes de nieuwe statussymbolen zijn, dan is 2060 de nieuwe Millet. Het is een feit, sinds Antwerpen Noord een eigen park heeft, met bijhorende zomerbar, steken steeds minder mensen de grens over, en poppen er steeds meer horecazaakjes uit de grond, die een graantje proberen mee te pikken. Gevolg: het zuid is ‘t noorden kwijt. Letterlijk. Nu, omdat ik niet zou willen dat we binnenkort in een noord-zuid problematiek verzanden, en omdat er diep in mij een pacifist schuilt, waag ik me bij wijze van statement op regelmatige basis in beide kampen. Een gevaarlijke onderneming, bleek afgelopen zondag nog in Park Spoor Noord. Dat park is een míjnenveld, dames en heren. De openluchtversie van de Bond voor Grote en Jonge gezinnen, zeg ik u. Je hebt meer kans dat je er op een kind trapt, dan op een mier. Heb je geluk, dan is het kind in kwestie een dapper exemplaar, dat soepel rechtveert en verder speelt. Heb je pech, dan zet het zijn keel open en barst de bom, in de vorm van een woedende moeder, die je er met rood aangelopen hoofd en kloppende slapen van beticht de vrucht van haar schoot met opzet te hebben neergemaaid. Alsof dat iets is wat een pacifist zou doen! Bref, men zegt weleens dat het in stresssituaties helpt om tot tien te tellen. Nou, dat kan je. Als je een drankje gaat halen aan de bar bijvoorbeeld, en de wachtenden voor je telt, kom je zo aan dertig. Tegen de tijd dat je je mojito eindelijk hebt, kan je een workshop in zelfbeheersing geven aan de dalai lama. Ach ja, je moet er wat voorover hebben, om mee te zijn. (…) Misschien toch maar eens een stamcafé zoeken op neutraal terrein. Suggesties, iemand?

(* Wist u al dat Altijd Commentaar een fanpagina heeft? Klik hier en word fan!)

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Spel zonder grenzen”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Jef Van der Voort. Jef Van der Voort said: Antwerpen: Noord vs. Zuid, een status update: http://bit.ly/9aGTAf [...]

Leave a Reply