April 16, 2010 1

Pintje?

By in Gedacht, Gedronken

Even tussendoor: ik weet niet of u  het al gemerkt heeft, maar van zodra de lente kwispelend aan de eerste blote benen komt snuffelen, slaan in ‘t stad de stoppen door. In de meest letterlijke zin van het woord: wie deze dagen op het Zuid komt heeft meer kans om pardoes een verdwaalde kurk in z’n oog geramd te krijgen dan een betaalbaar bordje pasta te vinden. Dat is helaas geen grap. Vroeger vond je aan het uiteinde van een glas schuimwijn veelal een oranje vrouw met een dos hoogblonde, gladgeföhnde haren en een handtas ter waarde van een bescheiden villa in Brasschaat. Vandaag zit iederéén aan de bubbels. En nog geen beetje. Ik weet niet hoe u erover denkt, maar ik vind het de hoogste tijd voor een revival van Het Pintje. Niks mis met een glaasje bubbels op tijd en stond, maar sinds een jaar of twee is het lawaai van ploppende kurken simpelweg oorverdovend geworden. Straks wordt het nog geváárlijk om op café te gaan. Nu vlieg ik zelf ook wel eens als een ongeleid projectiel door het leven, maar los daarvan is het wat mij betreft welletjes geweest met die hele bubbeltrend. Al was het maar vanuit puur humanitair standpunt. Ik wil geen glazen oog op mijn geweten. Doe mij dus maar een pintje, en neem er zelf ook een. Schol.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Pintje?”

  1. koop says:

    Ik lees alles altijd met veel plezier, maar slechts als ik een onweerstaanbare drang voel, zal ik een comment achterlaten. Dit is zo’n moment: big ups voor Het Pintje, ik sluit me volledig aan bij dit Actiefront. Bubbles zijn voor losers.

Leave a Reply