April 2, 2010 0

Ahoy, sailor!

By in Gedacht, Gedronken

Ik heb iets met jachthavens. En boten. Geen idee hoe dat komt. Ik heb nog nooit op een zeilboot gezeten, laat staan op een jacht, en ik zou nog liever doodvallen dan een roze polo met rechtopstaande kraag van Ralph Lauren te dragen. Om maar te zwijgen over mocassins (de horror!). Ik vond Titanic een draak van een film en ik word al zeeziek als ik op stiletto’s loop. Dus vraag me niet waarom ik iets heb met jachthavens. Of boten. Het is gewoon zo. Plant me op een lome zomerdag op de kade van het Willemdok en ik ben wat men noemt een Gelukkig Mens. Het was nochtans even slikken toen de Cappuccino Club er afgelopen zomer de brui aan gaf, maar gelukkig heeft een mens in tijden van volle stadsontwikkeling nauwelijks de kans om te rouwen. Nog voor de laatste mojito werd uitgeschonken, stond er al een nieuw museum in de steigers. Popten links en rechts van de kade nieuwe cafeetjes uit de grond. En kwam het Felixpakhuis eindelijk op kruissnelheid. Het werd verdorie tijd. Een paar jaar geleden leek het er nog op dat het pakhuis kon inpakken, maar kijk, op het moment van dit schrijven heeft de tent 1021 fans op Facebook.* Geheel terecht overigens. Je kan er heerlijk eten, borrelen, feesten, concertjes meepikken en er zijn zelfs plannen om een heuse boquería à la die in Barcelona onder te brengen. Voet aan wal hebben heet zoiets, geloof ik. O ja, er is ook een fan-tas-tisch terras. Met zicht op bootjes, veel bootjes. En matrozen, als het een beetje meezit. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik weet al waar ik mijn zomerdagen ga slijten. After all, Saint-Tropez is zó 2009.

*Op het moment van dit schrijven heeft Altijd Commentaar 224 fans op Facebook. En u?

Tags: , , ,

Leave a Reply